Ajzedoeg lubię placki

Kontakt




Zobacz nas na YouTube






placki migdałowo-jaglane

Składniki:
Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem na sitku. W rondlu zagotować 1 szklankę wody, na wrzątek wrzucić kaszę. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut, po czym zdjąć z ognia i zostawić, by kasza wchłonęła resztę wody. Wystudzić.
Do kaszy dodać mleko i jajko, całość zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę migdałową i pszenną, cynamon oraz proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Masa powinna być dość gęsta.
Na patelnię wylać niewielką ilość oleju i rozetrzeć go ręcznikiem papierowym. Smażyć na niezbyt dużym ogniu placuszki.

Podawać polane syropem klonowym i posypane płatkami migdałowymi.

ajzedoeg lubię placki migdałowe

ajzedoeg lubię placki

Google+ ©2014 GiK PG