Ajzedoeg lubię placki

Kontakt




Zobacz nas na YouTube






Placki szpinakowo-pieczarkowe

Składniki:
Przygotowanie:

Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju na złoty kolor. Potem dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, posiekany ząbek czosnku i smażymy razem kilka minut, doprawiamy sola i pieprzem. Szpinak myjemy, odrywamy ogonki i siekamy w paski, dodajemy do cebuli i pieczarek i dusimy, aż szpinak się zetnie. Można część tej masy odłożyć lub zrobić odrobinę więcej bo pysznie smakują placki z odrobinką takiego nadzienia na wierzchu.

W tym czasie miksujemy mąkę z jajkiem, mlekiem i proszkiem do pieczenia (nada puchatość plackom) na masę gęstszą niż na naleśniki, ewentualnie dodajemy mąkę lub mleko w zależności od konsystencji. Łączymy masę z pieczarkami i szpinakiem do masy na placki.
Smażymy na złoty kolor na patelni.

ajzedoeg lubię placki szpinakowo-pieczarkowe

ajzedoeg lubię placki

Google+ ©2014 GiK PG