Ajzedoeg lubię placki

Kontakt




Zobacz nas na YouTube






Orkiszowe racuchy z makiem

Składniki:
Przygotowanie:

Połączyć mąkę i drożdże z mlekiem i odstawić do wyrośnięcia na jakieś 15 minut. Do jajek dodać i ubić pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać cukier. Masę jajeczną połączyć z drożdżową i dodać mak. Dobrze wymieszać, a potem znów odstawić do ponownego wyrośnięcia na ok jedną godzinę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęste, można dodać więcej mleka.
Rozgrzać patelnię, łyżką nakładać ciasto na patelnie i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Układać na talerzu, a z boku postawić syrop klonowy.

ajzedoeg lubię placki z makiem

ajzedoeg lubię placki

Google+ ©2014 GiK PG