Ajzedoeg lubię placki

Kontakt




Zobacz nas na YouTube






rolada ziemniaczana

czyli placki ziemniaczane w innej formie

Składniki:

ciasto: Farsz:
Przygotowanie:

Obrane ziemniaki trzemy na drobnych oczkach, odsączamy wodę, dodajemy łyżkę mąki i posiekaną drobno cebulę, wraz z ziołami. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i na wyłożoną papierem blachę, lekko wysmarowaną olejem równomiernie i cienko wykładamy naszą ziemniaczaną masę. Lekko skrapiamy olejem. Pieczemy 20 min. W międzyczasie rozmrażamy szpinak, doprawiając go sokiem z cytryny, czosnkiem i pieprzem. Pieczarki podsmażamy, dodajemy sos sojowy. Całość mieszamy ze szpinakiem i rozgniecionym twarogiem. Nasz farsz wykładamy na całej powierzchni ziemniaczanej podstawy i zwijamy, posiłkując się papierem.

ajzedoeg lubię roladę ziemniaczaną

ajzedoeg lubię placki

Google+ ©2014 GiK PG